Ervaringen

Let op, berichten die niet op waarheid berusten, kwetsend of discriminerend zijn voor anderen zullen worden verwijderd.
Uw naam wordt geplaatst bij het bericht. U kunt er voor kiezen alleen uw voornaam te gebruiken.
De berichten onder ervaringen worden roulerend op de startpagina geplaatst.

Neem aub contact op wanneer u uw bericht wilt laten verwijderen.

Schrijf een bericht

Sinds december volg ik met pup Beer (okt 2021) training bij Marian. Wat doet ze dat goed.! Ze is een absolute kenner,: vol passie staat ze wekelijks voor de groep en leert ons alle in & outs van het hondenleven. Ook staat ze buiten de les om, altijd voor je klaar als je een even advies wilt voor je hond. Hoe fijn is dat als je voor het eerst een hond hebt!
Daarnaast is het altijd gezellig tijdens de training, kortom ik kijk uit naar de 3e cursus die in september start.
Onlangs de cursus Kom Hierrrr gevolgd bij Marjan. Tijdens de cursus nam Marjan ruimschoots de tijd om het gedrag van de honden te analyseren. Onze 2-jarige hond was nogal een ongeleid projectiel als het ging om terugkomen tijdens het wandelen. Na de cursus en de bijbehorende tips en tricks is onze onstuimige labrador in een perfect corrigeerbare hond. Ongelofelijk hoe slechts 1 cursus een dergelijke gedragsverandering teweeg heeft gebracht. Terugkijkend hadden we de Kom Hierrr cursus een jaar eerder moeten doen. We zijn Marjan dan ook zeer dankbaar voor haar hulp en tips.
ik train sinds dit seizoen bij The Art of Dog training. Het is een andere manier van trainen met minder herhalende oefeningen, maar meer energie in hoe je het best met je hond kunt omgaan. Dat was in begin wat gek (niet wat ik was gewend) maar het echte trainen gebeurt door de weeks, niet gedurende een training. Regelmatig krijg je tips die goed werken (maar vooral ook waarom je het zou moeten doen en hoe het bij de hond werkt).
Een les betekent dus heel veel informatie waar je met je hond mee aan het werk kunt. En natuurlijk ook heel veel lol!
Ik volg samen met mijn corgi pup Sparky de jonge honden training bij Marjan. Ze geeft heel veel uitleg oa over het gedrag van de honden waardoor je begrijpt wat ze doen, en ook hoe je er mee om kan gaan. Dit alles in het kader van positieve training wat mij erg aanspreekt, en we zien ook dat dit heel goed werkt!
Ze staat via whatsapp klaar voor vragen, en toen het even moeilijk ging was ze ook meteen bereid te helpen, al voordat we de cursus volgde!
Ze is vandaag aan huis geweest om de kinderen (7 en 9) te leren hoe ze met hem kunnen spelen, en wat ze wel en niet kunnen doen bij de pup, echt een aanrader! De kinderen vonden het ook super leuk!
Marjan heel erg bedankt!! We zijn super blij met je!!
Jayjay just finished his puppy course with Marjan and it was the perfect place to be. Marjan is an incredible great trainer. We were so delighted that we could join and we already booked the next course. You will not only learn the basics. Marjan is teaching life learning lessons with a good sense of humor and building connections between you and your dog. Just the perfect place to be and learn together. Thanks Marjan and see you soon. ???? ????
Onze, inmiddels 9 maanden oude, Gordon Setter Vika en wij zijn sinds januari ‘21 bij Marjan gestart met de puppycursus en deze week hebben we de gevorderdencursus mogen afronden. Wat een feestje, elke cursus weer!
Marjan richt zich op een hele positieve en lieve aanpak voor zowel hond als baas. Vika is een gevoelige hond en vond als pup de eerste lessen best even spannend. Marjan zorgde ervoor dat zowel Vika als wij ons op het gemak voelde door humor, vrolijkheid en vooral de ‘geen-sorry, jullie doen het heel goed’ mentaliteit. Daarbij staat Marjan ook altijd via whatsapp voor je klaar als je even niet meer weet wat je met je pup/puber moet.
We hebben enorm genoten van de lessen waarbij de band tussen hond en baas centraal staat!
Zoek je een hondenschool waar lessen worden geboden met een positieve insteek en waar zowel jij als je hond met veel plezier naartoe gaan dan kan ik The art of dogtraining zeker aanbevelen!
Ik heb inmiddels 3 cursussen gevolg bij Marjan met onze labrador, Guus en het was iedere keer een feestje. Guus is onze eerste hond en daarom was het extra fijn om ondersteuning te krijgen van Marjan. Van de basis toen Guus nog een pup was, tot echt contact maken, omgaan met puberteit, goed begrijpen hoe hij denk en te motiveren is en vooral op een positieve manier met elkaar om te gaan. Ik kan haar dus van harte aanbevelen!
Vorige week hebben wij een familie training gevolgd bij Marjan. Ze is bij ons thuis gekomen en dit was erg fijn. Lekker in onze eigen omgeving. Onze zoon van 6 jaar was bang voor onze pup Morres. Tijdens de training heeft Marjan ons tips gegeven en samen met hem geoefend. De volgende dag hielp dit al meteen. Hij durfde weer naar beneden en speelde meteen met Morres. Nu zijn het de beste vriendjes. Super bedankt Marjan voor alles!!!!
Wij zijn een studentenhuis uit Utrecht dat heeft besloten om een Labrador pup als huishond te nemen. Marjan heeft ons geadviseerd bij de aanschaf van de pup en vanaf moment één hebben we ook bij Marjan puppytraining gevolgd. We zijn ontzettend blij dat onze pup in een fijne, positief belonende omgeving les heeft gehad en we ondervinden daar dagelijks de voordelen nog van in onze Tommie!

Er worden duidelijke instructies gegeven over hoe je zelf met je pup aan de slag kan en de achterliggende gedachte wordt ook duidelijk uitgelegd waardoor thuis oefenen een stuk makkelijker gaat. Hierdoor was de band met onze pup snel opgebouwd.

Dank je wel Marjan!
Toby, een straathond uit Roemenië, kwam bij ons in huis. De band met ons was meteen goed, maar naar de kinderen (7 en 9) was Toby erg wantrouwend (angstig, grommen, heel erg schrikkerig) en dit zorgde er voor dat het wantrouwen wederzijds werd.

Toen vonden wij Marjan, en zij is op een middag bij ons geweest om vooral de kinderen te leren hoe Toby communiceert. Dit deed zij aan de hand van hele leuke voorbeelden, en een aantal voor kinderen zeer begrijpelijke A4-tjes met plaatjes en pictogrammen. Zij leerde onze kinderen 'luisteren' naar de hond, en ook hoe ze 'terug konden praten'.

Met die tips zijn we aan de slag gegaan, en we kunnen nu al zeggen dat Toby de kinderen inmiddels regelmatig 'op zoekt', met ze speelt en zich geregeld lekker laat aaien. De kinderen begrijpen nu veel beter hoe ze met Toby om moeten gaan, en vinden hem nu "de liefste hond van de hele wereld". Het wantrouwen en de angst zijn verdwenen, veel sneller dan we van tevoren hadden kunnen bedenken.

Enorm bedankt, Marjan!

Inmiddels volgen we ook de 'jonge honden training', omdat we door hebben dat we van Marjan nog veel meer kunnen leren, en zo nog meer kunnen genieten van onze Toby.

Mark en Sanne
Amersfoort