Ervaringen

Let op, berichten die niet op waarheid berusten, kwetsend of discriminerend zijn voor anderen zullen worden verwijderd.
Uw naam wordt geplaatst bij het bericht. U kunt er voor kiezen alleen uw voornaam te gebruiken.
De berichten onder ervaringen worden roulerend op de startpagina geplaatst.

Neem aub contact op wanneer u uw bericht wilt laten verwijderen.

Schrijf een bericht

Met Runa, onze adoptie Calgo teef uit Spanje, de basis cursus gevolgd bij Marjan. Hele leuke en handige dingen geleerd waardoor de band met Runa nog veel beter werd, ook leuke tips gekregen in deze lessen om goed met haar om te gaan. De sfeer was goed en ontspannen tijdens de lessen Marjan is erg leuk met de honden, dus we hebben genoten. Ook de jachtfluit workshop die ze gaf werpt dagelijks vruchten af als ik met Runa aan het wandelen ben. Ik hoop nog meer workshops bij haar te volgen met Runa want Marjan is zeer bekwaam.
Met onze Cairn terriër Jip , nu 10 maanden , net de level 2 cursus succesvol afgerond ( na puppy,, basis en level 1
Fijne kleine groepen met daardoor meer dan voldoende persoonlijke aandacht .
Marjan is duidelijk en praktisch en geeft veel achtergond info in de les maar ook met lesmateriaal en video’s . De lessen zijn erg gericht op het samenwerken met je hond en je hond en zijn gedrag te leren begrijpen
Dat Jip los in het bos loopt en bij het roepen van 1,2,3 gelijk terugkomt is een van de fijne resultaten van de lessen
Wij zijn nog niet uitgeleerd en gaan verder met andere lessen bij Marjan
Met onze oerhond Sharpei Ollie mogen genieten van de enthousiaste trainingen van Marjan, wat een kennis, enthousiasme en humor heeft zij in huis. Ze tekent ter plekke (vaak ook raseigen) gedrag van je hond op met alle uitleg daarbij, waar we heel veel van geleerd hebben. Marjan toont een groot rechtvaardigheidsgevoel en daarmee ook een groot hart naar de honden toe. Het was een eer om door deze vakvrouw getraind te worden!
Met onze cairn terriër Teddy hebben wij bij Marjan de puppy cursus en de basis cursus gevolgd. Wat een fijne leerzame lessen zijn dat geweest. Hoewel Teddy onze 3e cairn is, hebben we veel geleerd van Marjan. De duidelijke uitleg over hoe en waarom iets gedaan wordt hebben ons goed geholpen bij het opvoeden van onze Teddy. Zoveel begrip en positiviteit, heerlijk!
We hopen zeker in de toekomst nog wat cursussen te volgen bij Marjan, maar voor nu gaan we aan de slag met alles wat we geleerd hebben.
Met Marjan komt er een enorme dosis ervaring binnen. Ik heb een privé cursus (aan huis) gedaan van ruim een uur omdat ik wat hints wilde hebben voor de opvoeding van onze jongste doodle Daan. Vooral het enthousiaste opspringen wilde ik afleren, hoe leuk het ook is, niet iedereen vindt het leuk maar met Marjans advies snapte Daan het al toen ze een uur later de deur uitging! Dank Marjan, het was het meer dan waard!
We kennen Marjan nu ongeveer 2 maanden. Dat is zolang onze Ald Otis bij ons woont. We hebben nooit honden gehad en een coach zoals Marjan is zo belangrijk! Voor Otis maar ook voor ons.
Zie het als een leraar, mentor, consultatiebureau en psycholoog in een! We zijn met Otis echt af en toe zoekend in hoe we met hem moeten communiceren en wat hij óns probeert duidelijk te maken. Daar komen samen met Marjan -als ‘tolk van Otis’ - dan heel waardevolle inzichten uit. (Logisch want ze heeft meer dan 10 jaar ervaring!)
De cursussen die we hebben gevolgd zijn: Puppycursus, Basis 1 en de ‘kom hierrrr’-training in het bos. En we gaan nog even door want we zijn nog lang niet uitgeleerd!
Ik heb met heel veel plezier en succes de level 1 & 2 cursussen bij Marjan gevolgd, en de workshop hierrr komen!

Marjan is duidelijk, biedt context, een nodige dosis humor en helpt hond en baasje samen op een hele positieve manier. Het hoeft niet allemaal in één keer 100% goed te gaan, maar gaat om consequent zijn en blijven oefenen.. Zelfvertrouwen van beiden groeit op die manier, met resultaat!

Behalve heel nuttig vond ik het vooral ook heel leuk om met mijn hond aan de slag te gaan, en ben ik veel bewuster in de hele omgang met mijn hond.

10 sterren dus!
Bij Marjan heb ik de puppy cursus met mijn Dalmador gevolgd. Ik word vrolijk en enthousiast van Marjan haar manier van lesgeven. Ik heb mijn hele leven honden en toch verteld ze dingen die ik niet wist.
Ze is begaan met zowel de mens als de hond, ze denkt goed mee bij moeilijkheden en kijkt dan ook wat bij jou past. We gaan de level 1 cursus ook weer bij haar volgen en nog wat leuke losse cursusdagen. We hebben er weer helemaal zin in!
Met Marjan hebben wij eerst thuis kennis gemaakt, om tips te krijgen om onze drukke Friesche Stabij pup en onze (kleinere) kinderen veilig te laten samenleven en spelen. Dat was bijzonder nuttig en leuk voor het hele gezin! De kinderen hebben op een begrijpelijke manier uitleg gekregen over het gedrag van de pup en veilig samen spelen. Daarna heeft onze tiener bij Marjan de puppycursus en de basiscursus gevolgd, mijn man de basiscursus en ik de level 1. We krijgen op een duidelijke en persoonlijke manier tips en oefeningen, waar we thuis makkelijk mee verder kunnen. Onze hond werkt met plezier, dus we gaan zeker nog verder en ook de Hoopers en detectie ontdekken.
Na een leven met Golden retrievers, kwam Harley op ons pad. Ze was 8 maanden oud. een kruising Pomeriaan, heel vrolijk, heel lief, eigenlijk niet opgevoed en getraumatiseerd met een blafband. Omdat wat hulp bij het opvoeden wel welkom was en ik graag met haar wilde werken, net als met mijn retrievers, ben ik een cursus bij Marjan gaan volgen, Na een basis cursus kon ik dan de detectie cursus en hoopers gaan doen. Allemaal geweldig om te doen. Harley is aardig geland, vindt alles leuk wat haar aangeboden wordt, zolang het maar met veel liefde en begrip gebeurt. en dat is precies wat we bij Marjan gevonden hebben. Na de beginners cursus detectie en hoopers ben ik nu ook aan de level 1 en 2 cursus begonnen, niet om Harley te drillen, maar omdat ik zoveel meer van dit kleine hondje ga begrijpen met alle informatie die Marjan tijdens de cursus geeft, de hond staat centraal tijdens de cursus en de eigenaar leert de hond begrijpen en dan werkt alles ineens veel makkelijker. ik geniet elke week van de les en ga zeker door met detectie en hoopers en hoop dat daar nog veel vervolg op komt