AANSCHAFADVIES PUP/HOND

Purchase advice puppy/dog - also possible in English

Wat leuk, je wilt een hond! En de hond van de buren ziet er zo leuk uit! En die hond op de foto's op social media - wat een schatje! Kijk nou die zielige ogen van de hond op de site van de rescue organisatie, die kan je toch niet weerstaan? Kijk, zo'n kleintje - dat is handig om mee te nemen! Maar zo'n grote, dat is ook best wel stoer. Oh ja, die! Die is uitermate goed met kinderen, kijk maar, dat staat op internet!

Allerlei redenen om te kiezen voor een bepaald ras. Maar alleen op het uiterlijk kiezen is niet verstandig. Honden hebben raseigenschappen die wij mensen er honderden, wellicht duizenden jaren zorgvuldig ingefokt hebben. En, hoewel honden nu voornamelijk huisdieren zijn, dat zit nog steeds in hun DNA. Dus die schattige kleine chihuahua blaft - en vaak best veel! Die leuke kleine handige terrier kan zomaar je tuin volledig omspitten. En die rescue uit Roemenië is al helemaal niet gewend om in huis te zitten en kan daar erg ongelukkig van worden, met alle gedrags"problemen" van dien. En die hyperallergene -doodle?Dat is helaas een mythe want wist je dat allergieën voor honden over het algemeen helemaal niet voor de vacht zijn maar voor huidschilfers en speeksel (wat iedere hond nou eenmaal heeft)? Bovendien is er geen enkele hond die per definitie een kindervriend is, honden staan neutraal tegenover kinderen maar de ervaringen die zij met kinderen hebben/krijgen zorgt dat zij positief of negatief ten opzichte van kinderen staan...

Voorkom teleurstellingen voor jou, je gezin én de hond en neem contact op met mij, dan gaan we samen bespreken welke hond voor jou, je gezin en jouw levensstijl geschikt is. Honden kunnen wel 15 jaar oud worden - hoe prachtig is het als jullie in harmonie kunnen samenleven. 

Een aanschafconsult duurt een uur en dan gaan we samen bespreken wat jouw wensen zijn, welk ras je op het oog hebt, hoe de gezinssamenstelling is etc.  Het consult is altijd telefonisch of via Zoom.

Het tarief voor dit consult is € 45,50. Aanvragen via info@theartofdogtraining.nl of via telefoon/whatsapp 06 - 435 88 035.