Kinderen en honden, vaak een hele uitdaging.

(FAMILY CONSULTATIONS POSSIBLE IN ENGLISH)

Het kan een hele klus zijn om het leuk en veilig te houden met (jonge) kinderen en een hond in huis. Het feit dat je naar deze pagina kijkt geeft al aan dat je voor een superfijn leven voor kinderen en de hond wilt zorgen! En soms kan dat best veel werk zijn. Kinderen opvoeden vraagt al veel, maar kinderen en een hond - dat is echt een HELE UITDAGING!  

En dankzij kinderfilms, social media en schattige reclames, verwachten we dat kinderen en honden samen altijd en zonder problemen de beste vriendjes van elkaar zijn. Zet ze bij elkaar en zie de regenbogen en eenhoorntjes verschijnen. Maar de realiteit is bijna altijd anders... kinderen en honden zijn niet altijd de gedroomde combinatie die wij voor ogen hebben...

Family Dog U.S.A. prive trainerAls Family Dog U.S.A. ® Privé Trainer (www.thefamilydog.com) en Kids Around Dogs Approved Professional (www.kidsarounddogs.co.uk) ondersteun ik families hierbij. Puppies bijten, dat doen ze. Het is alleen zo jammer dat die allerliefste pup, waar vaak zo lang op is gewacht, opeens verandert in een harige krokodil en in de handen, voeten of kleren van de kinderen gaat bijten. Kinderen kunnen daarvan angstig worden voor de pup en dit kan spanning opleveren in het toch al drukke huishouden. Hoe ga je daarmee om?

Ik kan jullie daarmee helpen tijdens een familie consult, bij jullie thuis of online. En ik begrijp wat er gebeurt - ik ben zelf moeder en heb 2 kleine kinderen, 2 puppies en 1 oudere hond tegelijk gehad. Echt waar - ook voor mij werd het soms echt teveel. Dat is één van de redenen dat ik deze consulten zo graag geef, om gezinnen te ondersteunen!

Het is helaas een feit, in maar liefst 77% van de bijtincidenten bij kinderen tot ongeveer 12 jaar wordt er gebeten door de huishond of de hond van familie of bekenden. Dat zijn geen onhandelbare honden zonder opvoeding. Dat zijn onze honden, de lieverds die bij ons gezin horen. 

Een hond bijt zelden uit het niets. Een hond spreekt geen mensentaal en toch praat hij de hele tijd tegen ons – maar dat wordt door ons niet goed begrepen en er kan dan onbedoeld iets misgaan. De hond kan “opeens” uithalen naar het kind. Terwijl de hond zo zijn of haar best heeft gedaan om duidelijk te maken dat hij zich onprettig of angstig voelt. Als de hond dan ten einde raad uithaalt, kan er veel verdriet, angst, pijn en wellicht schaamte ontstaan. De hond wordt niet meer vertrouwd en de communicatie met het gezin wordt alleen maar slechter.

Hoe ga ik, als specialist in Kind/Hond relaties helpen? Op een speelse, leuke en op kinderen gerichte manier leer ik kinderen én de rest van het gezin:

Dit consult wordt ondersteund met handouts, posters en video's die duidelijk en leerzaam zijn voor kinderen van alle leeftijden.

Deze training wordt bij de familie thuis gegeven of persoonlijk online.

Het komt niet door gebrek aan liefde, het komt door gebrek aan begrip.

Bekijk onderstaande video:

 

60 minuten € 77,60

Maak een afspraak