Kinderen en honden, vaak een hele uitdaging.

(FAMILY CONSULTATIONS POSSIBLE IN ENGLISH)

Het kan een hele klus zijn om het leuk en veilig te houden met (jonge) kinderen en een hond in huis.  Kinderen opvoeden vraagt al veel, maar kinderen en een hond - dat is echt een hele uitdaging.

Dankzij kinderfilms, social media en schattige reclames, verwachten we dat kinderen en honden samen zomaar de beste vriendjes van elkaar zijn. Zet ze bij elkaar en zie de regenbogen en eenhoorntjes verschijnen. Maar de realiteit is bijna altijd anders en kan voor veel misverstanden, angst en verdriet zorgen.

 

Als KIDS AROUND DOGS APPROVED PROFESSIONAL®  (www.kidsarounddogs.co.uk) en Family Dog Private Trainer (www.thefamilydog.com) ondersteun ik families hierbij. Puppies bijten, dat doen ze. Die liefste pup, waar vaak zo lang op is gewacht, verandert opeens in een harige krokodil en bijt in de handen, voeten of kleren van de kinderen. Kinderen kunnen daarvan angstig worden voor de pup en zich niet meer veilig voelen in hun eigen huis. Dit kan spanning opleveren in het toch al drukke huishouden. Hoe ga je daarmee om?

Ik kan jullie daarmee helpen tijdens een familie consult, bij jullie thuis of online.

Het is helaas een feit, in maar liefst 77% van de bijtincidenten bij kinderen tot ongeveer 12 jaar wordt er gebeten door de huishond of de hond van familie of bekenden. Dat zijn geen onhandelbare honden zonder opvoeding. Dat zijn onze honden, de lieverds die bij ons gezin horen. 

Een hond bijt zelden uit het niets. Een hond spreekt geen mensentaal en toch praat hij de hele tijd tegen ons – maar dat wordt door ons niet goed begrepen en er kan dan onbedoeld iets misgaan. De hond kan “opeens” uithalen naar het kind. Terwijl de hond zo zijn of haar best heeft gedaan om duidelijk te maken dat hij zich onprettig of angstig voelt. Als de hond dan ten einde raad uithaalt, kan er veel verdriet, angst, pijn en wellicht schaamte ontstaan. De hond wordt niet meer vertrouwd en de communicatie met het gezin wordt alleen maar slechter.

Hoe ga ik, als specialist in Kind/Hond relaties helpen? Op een speelse, leuke en op kinderen gerichte manier leer ik kinderen én de rest van het gezin:

Dit consult wordt ondersteund met handouts, posters en video's die duidelijk en leerzaam zijn voor kinderen van alle leeftijden. 

BABIES EN HONDEN

Ook aanstaande gezinnen waar gezinsuitbreiding wordt verwacht en al een hond in huis is, kunnen een  persoonlijk consult aanvragen. Een baby in huis vraagt al zoveel van de ouders en om de hond daarin goed te begeleiden en voor veiligheid te zorgen, is er een speciaal Baby/Hond consult.

Vraag deze tijdig (ruim voor de datum dat de baby verwacht wordt) aan zodat je ook de hond goed voorbereid op de komst van de baby (info@theartofdogtraining.nl).

Het komt niet door gebrek aan liefde, het komt door gebrek aan begrip.

Bekijk onderstaande video:

 

75 minuten 102,50 euro (op lokatie) exclusief 0,30 reiskosten Hilversum - lokatie v.v.

Maak een afspraak