Over mij

Marjan Baas - Hondentrainster

Mijn naam is Marjan Baas-Huisman en ik ben eigenaar en instructeur van The Art of Dog Training-NL als ook gelicenseerd Family Dog Mediator®, Kids Around Dogs Approved Professional® (voor meer: zie Bio.) en Professional Member of the Association of Professional Dog Trainers (APDT).

De knappe jongeman op de foto is mijn labrador Bram.

Een pup of oudere hond in huis nemen kan een prachtige  verrijking van ons (en hun) leven zijn. Dat gaat echter niet altijd vanzelf.

Mensen hebben duizenden jaren samengewerkt met honden en hen gefokt voor hun raseigenschappen om ons te helpen in ons dagelijks leven. Sinds tientallen jaren wordt de hond voornamelijk als huisdier gehouden. De hond, die intensief met ons werkte of de die hond gefokt is om zelfstandig beslissingen te nemen, zit nu grotendeels tussen 4 muren. Met weinig tot geen autonomie. Waar de hond voor gefokt is, zit nog wél in het genenpakket. Dat natuurlijke gedrag wordt vaak aangezien voor probleemgedrag dat alleen door training verholpen kan worden. Maar training alleen is niet altijd de oplossing. 

Wat mag je van mij verwachten? Ik ga je uitleggen hoe enorm intelligent honden zijn en dat zij zoveel meer verdienen én begrijpen dan alleen "commando's" om hen te laten doen wat wij willen. Ik leg de raseigenschappen van je hond uit en help je de individuele behoeften van jouw hond te herkennen. Ik help je hoe daar mee om te gaan en hoe je de hond kunt laten begrijpen wat je van hem of haar verwacht in jullie leven samen.

Als Gelicenseerd Family Dog Mediator® ben ik speciaal opgeleid in de wetenschappelijke L.E.G.S. methode.

Deze methode gaat uit van: L.E.G.S.: Learning, Environment, Genetics and Self

de baanbrekende nieuwe manier in het omgaan met honden. Iedere hond is uniek en zal ook zodanig in het leven staan.

Hondenopvoeding en -training is zoveel meer dan alleen het aanleren van opdrachten (waar uiteraard ook aandacht aan besteed wordt tijdens de lessen). Het is aan ons om de hond te leren begrijpen wat wij van hem of haar verwachten in onze mensen-samenleving en hem of haar zich veilig te laten voelen in een wereld die vaak onbekend is. Het is net zo belangrijk dat wij onze hond leren begrijpen. Zo kunnen we misverstanden/gedragsproblemen voorkomen.

Deze manier maakt dat de hond én jij op een zo duidelijk en prettig mogelijke manier leren waarbij het respect en begrip voor, welzijn van en de samenwerking met de hond voorop staan.

Wij werken op geen enkele wijze met straffen van de hond op welke manier dan ook of met aversieve/"dominantiegerichte" trainingsmethodes maar (zo lang dat nodig is) met een beloning gerichte methode. Heb je vragen over waarom dat nodig is? Dat leg ik je graag uit tijdens de les of stel de vraag via info@theartofdogtraining.nl

 

Om op de hoogte te blijven van de modernste inzichten en trainingstechnieken volg ik regelmatig internationale bijscholingen op kynologisch gebied van leidende honden professionals.

Klik op onderstaande link om alvast meer te leren over de hond:

https://youtu.be/6P-BJqCeAvQ

Maak afspraak