Over mij

Marjan Baas - Hondentrainster

Mijn naam is Marjan Baas-Huisman en ik ben eigenaar en kynologisch instructeur van Hondenschool The Art of Dog Training-Nederland. Gediplomeerd Kynologisch Instructeur van de Martin Gaus Academie. Na het afronden van deze opleiding ben ik verdergegaan met vooral internationale kynologische opleidingen om zoveel mogelijk te leren over het prachtige dier, de hond.

Veel mensen hebben of nemen een pup of oudere hond in huis en dat is een geweldige verrijking van ons leven. Dat gaat echter niet vanzelf.

Wij mensen hebben duizenden jaren samengewerkt met honden, hen al eeuwenlang geselecteerd en gefokt voor hun raseigenschappen om ons te helpen in het dagelijks leven. 

Ongeveer 50 jaar wordt de hond voornamelijk als huisdier gehouden. De hond, die soms wel 18 uur per dag intensief met ons werkte of de die hond gefokt is om zelfstandig beslissingen te nemen, zit nu grotendeels tussen 4 muren. Met weinig tot geen autonomie. Echter, waar de hond voor gefokt is, zit nog wél steeds in het genenpakket. Dat natuurlijke gedrag wordt vaak aangezien voor probleemgedrag dat alleen door training verholpen kan worden. Maar training is niet altijd de oplossing. 

Wat mag je van mij verwachten? Ik leg de raseigenschappen van je hond uit en help je de individuele behoeften van jouw hond te herkennen. Ik help je hoe daar mee om te gaan en hoe je de hond kunt laten begrijpen wat je van hem of haar verwacht in jullie leven samen. Ik help jullie mooie resultaten en veiligheid voor je gezin, familie en hond te bereiken. Ik werk vanuit toegepaste ethologie om jou en je hond een zo fijn mogelijk leven samen te laten leven. 

Als GECERTIFICEERD PROFESSIONAL FAMILY DOG MEDIATOR®  werk ik op de modernste, wetenschappelijk bewezen en beloningsgerichte manier waarbij welzijn van, samenwerking met en begrip voor de hond voorop staat. Deze methode gaat uit van:

L.E.G.S.: Learning, Environment, Genetics and Self

 

de baanbrekende en vernieuwende methode in honden"training" ontwikkeld door veelvuldig internationaal onderscheiden gedragsdeskundige, trainer, Family Dog Mediator en toegepast ethologe Kim Brophey.

Iedere hond is uniek qua ras, leeftijd, achtergrond, genen en zal ook zodanig in het leven staan.

Hondenopvoeding en -training is zoveel meer dan alleen het aanleren van opdrachten als de zit en lig, waar uiteraard ook veel aandacht aan besteed wordt tijdens de lessen. Het is aan ons om de hond te leren begrijpen wat wij van hem of haar verwachten in onze mensen-samenleving. Het is net zo belangrijk dat wij onze hond leren begrijpen. Zo kunnen we misverstanden/gedragsproblemen voorkomen.

Deze manier maakt dat de hond én jij snel en op een zo duidelijk en prettig mogelijke manier leren. 

Wil je alvast meer weten? Bekijk dan deze video:

 

Private Trainer logo

Bovendien ben ik als Family Dog Private Trainer van The Family Dog U.S.A.® gespecialiseerd in het begeleiden van gezinnen met (jonge) kinderen en honden. Op een leuke, speelse en positieve manier informeer ik kinderen en hun ouders hoe het gezin een veilige omgeving te maken én houden voor zowel opgroeiende kinderen als pups en de ouder wordende hond.

Om op de hoogte te blijven van de modernste trainingstechnieken volg ik regelmatig bijscholingen op kynologisch gebied (voornamelijk internationaal).

Ik ben geaccrediteerd door en aangesloten bij de SPPD (Stichting Platform Professionele Dierengedragsdeskundigen).

 

Maak afspraak