Over mij

Marjan Baas - Hondentrainster

Mijn naam is Marjan Baas-Huisman en ik ben eigenaar en gediplomeerd kynologisch instructeur en gelicenseerd Family Dog Mediator® - divisies Training en Kinderen van Hondenschool The Art of Dog Training-Nederland. Bovendien ben ik een Kids Around Dogs Approved Professional.

Veel mensen hebben of nemen een pup of oudere hond in huis en dat is een geweldige verrijking van ons en hun leven. Dat gaat echter niet vanzelf.

Mensen hebben duizenden jaren samengewerkt met honden en hen gefokt voor hun raseigenschappen om ons te helpen in ons dagelijks leven. Sinds tientallen jaren wordt de hond voornamelijk als huisdier gehouden. De hond, die intensief met ons werkte of de die hond gefokt is om zelfstandig beslissingen te nemen, zit nu grotendeels tussen 4 muren. Met weinig tot geen autonomie. Waar de hond voor gefokt is, zit nog wél in het genenpakket. Dat natuurlijke gedrag wordt vaak aangezien voor probleemgedrag dat alleen door training verholpen kan worden. Maar training is niet altijd de oplossing. 

Wat mag je van mij verwachten? Ik leg de raseigenschappen van je hond uit en help je de individuele behoeften van jouw hond te herkennen. Ik help je hoe daar mee om te gaan en hoe je de hond kunt laten begrijpen wat je van hem of haar verwacht in jullie leven samen. Ik help jullie mooie resultaten samen te bereiken. Ik werk vanuit toegepaste ethologie.

Als GELICENSEERD PROFESSIONAL FAMILY DOG MEDIATOR - divisies TRAINING EN KINDEREN® ben ik speciaal opgeleid in de wetenschappelijke L.E.G.S. methode die verder gaat dan alleen training of gedragsadvies.  Deze methode gaat uit van:

L.E.G.S.: Learning, Environment, Genetics and Self

 

de baanbrekende en vernieuwende methode in het omgaan met honden ontwikkeld door veelvuldig internationaal onderscheiden Family Dog Mediator en toegepast ethologe KIM BROPHEY - (www.familydogmediation.com).

Iedere hond is uniek en wordt gevormd door Leren, Omgeving, Genen en Zelf en zal ook zodanig in het leven staan.

Hondenopvoeding en -training is zoveel meer dan alleen het aanleren van opdrachten als de zit en lig, waar uiteraard ook aandacht aan besteed wordt tijdens de lessen. Het is aan ons om de hond te leren begrijpen wat wij van hem of haar verwachten in onze mensen-samenleving en hem of haar zich veilig te laten voelen in een wereld die vaak onbekend is.

Het is net zo belangrijk dat wij onze hond leren begrijpen. Zo kunnen we misverstanden/gedragsproblemen voorkomen.

Deze manier maakt dat de hond én jij op een zo duidelijk en prettig mogelijke manier leren waarbij het welzijn van, het begrip voor en de samenwerking met de hond voorop staan. 

Wil je meer weten? Bekijk dan deze video:

 

Bovendien ben ik gespecialiseerd in Kind/Hond relaties - kijk op de site onder "Hond en mijn Kind" voor meer informatie. 

Om op de hoogte te blijven van de modernste trainingstechnieken volg ik regelmatig voornamelijk internationale bijscholingen op kynologisch gebied.

 

Maak afspraak