De wetenschap achter L.E.G.S.®

Vorig jaar heb ik de Amerikaanse opleiding tot FAMILY DOG MEDIATOR® (www.familydogmediator.com) mogen afsluiten. Een vernieuwende en ontzettend leerzame opleiding, ontwikkeld door internationaal geroemd en onderscheiden hondengedragsprofessional en toegepast ethologe Kim Brophey. Kim heeft een revolutionaire nieuwe methode in honden"training" ontwikkeld, volgens het L.E.G.S.®-model.

Er bestaan veel misverstanden over hondengedrag en hoe daar mee om te gaan. Veel methodes zijn inmiddels - gelukkig! - achterhaald. Ook in de hondenwereld heeft de ontwikkeling niet stilgestaan en zijn er veel diervriendelijkere methodes ontwikkeld met veel meer begrip voor de hond en hun behoeftes waardoor hondenliefhebbers op een veel prettigere en duidelijkere manier met hun geliefde huisdier kunnen leren omgaan. Echter, we worden steeds vaker geconfronteerd met "gedragsproblemen" van onze honden. Maar zijn dit wel gedragsproblemen? En hoe kunnen we daar het beste mee omgaan?

Als inmiddels Gelicenseerd Family Dog Mediator met specialisaties in de divisie Training en divisie Kinderen volg ik zeer regelmatig bijscholingen en word ik getoetst op mijn meest actuele kennis van hondengedrag. Dit geldt zowel voor de lessen die ik jullie mag even als ook voor mijn specialisatie Honden en Kinderen.

Gedrag van de hond wordt gestuurd door vele factoren en daar werken wij FDM'er mee. Wij gaan eerst het WAAROM bekijken voordat we met het HOE verder gaan. 

Hierbij staat de link voor de video over de wetenschap achter L.E.G.S.®. Deze video is uniek in Nederland en zal veel (meer) begrip voor en over je hond geven. Klik op de YouTube-link om deze te bekijken en heb je hierna vragen, neem dan gerust vrijblijvend contact op via deze site of via marjan.artofdogtraining@gmail.com.

 

 

Naar het overzicht