Kinderen en een hond, train dan het hele gezin!

Family Dog U.S.A. prive trainer

NU OOK ONLINE MOGELIJK

Het kan een hele klus zijn om het veilig en leuk te houden met (jonge) kinderen en een hond in huis. Als Family Dog U.S.A. ® Privé Trainer kan ik families hierbij ondersteunen!

Het is verdrietig maar waar: in maar liefst 77% van de bijtincidenten bij kinderen tot ongeveer 12 jaar wordt er gebeten door de huishond of de hond van familie of bekenden. Dat zijn geen onhandelbare honden zonder opvoeding. Dat zijn onze honden, de lieverds die zo bij ons gezin horen.

Een hond bijt zelden uit het niets. Een hond spreekt geen mensentaal en toch praat hij de hele tijd tegen ons – maar soms wordt dat niet begrepen en daardoor kan er onbedoeld iets misgaan.

De hond kan dan “opeens” uithalen naar het kind. Terwijl de hond zo zijn of haar best heeft gedaan om duidelijk te maken dat hij zich onprettig of angstig voelt. Als de hond dan ten einde raad uithaalt, kan er veel verdriet, angst, pijn en wellicht schaamte ontstaan. De hond wordt niet meer vertrouwd en de communicatie met het gezin wordt alleen maar slechter.

The Family Dog U.S.A.® heeft een leerprogramma gemaakt om dit te voorkomen. Op een speelse, leuke manier leer ik kinderen én de ouders:

Deze training wordt bij de familie thuis gegeven. Leren wat honden zeggen, dat is toch geweldig!

Het komt niet door gebrek aan liefde, het komt door gebrek aan begrip!

 

75 minuten € 72,60

Maak een afspraak