GEUR DETECTIE CURSUS - beginners

DEZE CURSUS START OP EEN NADER TE BEPALEN MOMENT, INSCHRIJVEN NOG NIET MOGELIJK.

Deze is op donderdagavond en bestaat uit 6 praktijklessen.

De Detectie cursus is geschikt voor honden van alle rassen en leeftijden (vanaf 24 weken oud). Dus ook de volwassen of wat oudere hond zal met veel plezier werken.

Ken je die stoere honden op Schiphol die allerlei verschillende stoffen hebben leren herkennen? Zou je het leuk vinden om samen net zo stoer te worden en een handler te worden? Dat gaan we doen in deze cursus.

Bij detectie leer je de hond een bepaalde aangeleerde geur zoeken en deze op een juiste manier aan te duiden door middel van een aangeleerde indicatie. Ik werk volgens de richtlijnen van het SWDI (Scandinavian Working Dog Institute) en we gaan de honden allemaal in deze cusus op de geurbron Kong trainen. In de vervolgcursus komt er een andere geur bij. Het is de bedoeling om uiteindelijk de honden een ruimte, voertuig of object te laten afzoeken op de specifieke stof en door middel van een verwijzing aan te geven de stof te hebben gevonden.

Iedere hond vindt dit fantastisch om te doen en jullie werken grotendeels zelfstandig tijdens deze lessen.

Tijdens deze cursus krijgen jullie veel informatie over de (werking van) de fantastische neus van de hond en zullen jullie veel (meer) begrip gaan krijgen waarom je hond overal wil snuffelen!

Om mee te doen moet er eerst de/een Basis cursus zijn gevolgd. Alle trainingsmaterialen zijn bij de cursus inbegrepen.

 

BOEK EEN CURSUS