En dan eindelijk: de lang beloofde DETECTIE CURSUS! Deze gaat beginnen op donderdag 14 april a.s. van 19.40 tot 20.30 uur en bestaat uit 6 praktijklessen.

Ken je die stoere honden op Schiphol die allerlei verschillende stoffen hebben leren herkennen? Zou je het leuk vinden om samen net zo stoer te worden?

Bij detectie leer je de hond een bepaalde aangeleerde geur zoeken en deze op een juiste manier aan te duiden door middel van een aangeleerde indicatie. Ik werk volgens de richtlijnen van het SWDI (Scandinavian Working Dog Institute) en we gaan de honden allemaal op de geurbron Kong trainen. Het is de bedoeling om uiteindelijk de honden een ruimte, voertuig of object te laten afzoeken op de specifieke stof en door middel van een verwijzing aan te geven de stof te hebben gevonden.

Iedere hond vindt dit fantastisch vindt om te doen. Detectie is geschikt voor alle rassen en leeftijden.

Tijdens deze cursus krijgen jullie veel informatie over de (werking van) de fantastische neus van de hond en zullen jullie veel (meer) begrip gaan krijgen waarom je hond overal wil snuffelen!

Om mee te doen moet er eerst de/een Basis cursus zijn gevolgd en het is aan te raden om in deze cursus met een clicker te werken. Heb je daar (nog) geen ervaring mee, dan zal ik het gebruik daarvan bij de eerste les uitleggen. Alle trainingsmaterialen (ook een clicker) zijn bij de cursus inbegrepen.

 

BOEK EEN CURSUS