Kinderen en een pup of oudere hond, train dan het hele gezin. Word het beste vriendje van je hond!

Family Dog U.S.A. prive trainer

NU OOK ONLINE MOGELIJK

Het kan een hele klus zijn om het leuk en veilig te houden met (jonge) kinderen en een hond in huis. Kinderen en honden zijn niet altijd de gedroomde combinatie die wij voor ogen hebben. 

Als Family Dog U.S.A. ® Privé Trainer kan ik families hierbij ondersteunen! Puppies bijten, dat doen ze nou eenmaal. Het is alleen zo jammer dat die allerliefste pup, waar vaak zo lang op is gewacht, opeens verandert in een harige krokodil en in de handen, voeten of kleren van de kinderen gaat bijten, want dat doet zeer! Wat moet je dan toch doen? Ik kan jullie daarmee helpen tijdens een Familie consult, bij jullie thuis of online.

Het is verdrietig maar waar: in maar liefst 77% van de bijtincidenten bij kinderen tot ongeveer 12 jaar wordt er gebeten door de huishond of de hond van familie of bekenden. Dat zijn geen onhandelbare honden zonder opvoeding. Dat zijn onze honden, de lieverds die zo bij ons gezin horen. En het is echt niet lelijk bedoeld door de hond.

Een hond bijt zelden uit het niets. Een hond spreekt geen mensentaal en toch praat hij de hele tijd tegen ons – maar vaak wordt dat niet begrepen en daardoor kan er onbedoeld iets misgaan.

De hond kan dan “opeens” uithalen naar het kind. Terwijl de hond zo zijn of haar best heeft gedaan om duidelijk te maken dat hij zich onprettig of angstig voelt. Als de hond dan ten einde raad uithaalt, kan er veel verdriet, angst, pijn en wellicht schaamte ontstaan. De hond wordt niet meer vertrouwd en de communicatie met het gezin wordt alleen maar slechter.

The Family Dog U.S.A.® heeft een leerprogramma gemaakt om dit te voorkomen. Op een speelse, leuke en snelle manier leer ik kinderen én de rest van het gezin:

Dit consult wordt ondersteund met handouts, posters en video's die duidelijk en leerzaam zijn voor kinderen van alle leeftijden!

Deze training wordt bij de familie thuis gegeven. Leren wat honden zeggen, dat is toch geweldig!

Het komt niet door gebrek aan liefde, het komt door gebrek aan begrip!

 

60 minuten € 72,60

Maak een afspraak