Eindelijk op de agenda van The Art of Dog Training-NL, de cursus Hoopers!

Hoopers is een leuke, actieve maar voor de hond nauwelijks belastende vorm van hondensport. In deze sport legt de hond grotendeels zelfstandig een parcours af met hoops, gecombineerd met tunnels, hekjes en tonnen.

Deze cursus is geschikt voor alle rassen en leeftijden honden, dus ook voor oudere honden voor wie behendigheid net even teveel gevraagd is. In het parcours komen geen sprongen voor, dus de fysieke belasting is minimaal - terwijl deze sport toch erg actief is!

Een hoopers parcours kan bestaan uit hoops, tunnels, tonnen en hekjes. De hond gaat door de hoops en tunnels en rond de tonnen en hekjes heenlopen in een logische, vloeiende lijn. We gaan de honden hier de onderdelen van eerst apart aanleren, zodat de hond zelfstandig gaat leren werken. Langzamerhand zullen we gaan opbouwen naar een combinatie van meerdere toestellen. En de begeleider hoeft niet mee te rennen! Deze blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours staan en stuurt de hond door het parcours heen. De hond werkt zelfstandig maar houdt steeds verbinding met de begeleider.

Wat gaan we doen in de beginnerscursus:

BELANGRIJK: omdat we voornamelijk los van de lijn werken, kunnen alleen sociaalvaardige honden die los kunnen werken in het bijzijn van andere honden aan deze cursus meedoen. Daarom is het noodzakelijk dat jullie tenminste de Basis Cursus hebben gevolgd. Mocht je bij een andere school dit hebben gedaan, neem dan eerst contact op via marjan.artofdogtraining@gmail.com om te bekijken of deze cursus voor jullie geschikt is, dit om teleurstellingen te voorkomen.

Kosten van deze 6-wekelijkse cursus:

165,50 euro